Válassza ki az országát!Válassza ki az országát!
Magyarország - intézményi

Termék-életciklus költségelemzés

Felületkezelésben az élen járunk, mint ahogy az alapanyagok és a konstrukciók kiválasztásában is, ez adja a legjobb karbantartási tulajdonságokat, ezzel együtt a legjobb termék-életciklus költségeket.
1975-ben a Tarkett feltalálta a PUR felületkezelést, ami mérföldkőnek számít a padlóburkolati ágazatban. Azóta többen lemásolták az innovációnkat.

A termék-életciklus költségei
A padlóburkolat valódi költségei közé kell sorolni a vásárlást, a fektetést, a tisztítást és a karbantartást a termék teljes életciklusának idején belül. A Termék-életciklus költségszámító szoftver (Life Cycle Cost Software, LCC) a Tarkett által kifejlesztett program, amely integrál minden paramétert és felméri a padlóburkolat termék-életciklus valódi költségeit.

A "8/92" koncepció
Az LCC program 20 év alatt bizonyította, hogy a tisztítás és a karbantartás a padlóburkolat teljes költségének átlagosan 92%-át teszi ki. A vásárlás és a fektetés mindössze 8%.
Egy jó indok, hogy Tarkettet vásároljon.
A good reason to buy Tarkett.

Akár 30% megtakarítás
Amikor kiváló minőségű alapanyagokból készült és az egyedülálló PUR-ral megerősített Tarkett padlóburkolatot választ, az LCC igazolja, hogy a tisztítás és a karbantartás költségei akár 30%-kal is csökkenthetőek.
Egy újabb jó indok, hogy Takettet vásároljon.

Megtérülési mutató (Return on Investment, R.O.I.)
A Johnsonite, a Tarkett egyik cége, utat nyitott a nagyteljesítményű környezetek létrehozásának koncepciójának, miközben megoldásokat nyújt az alkalmazottak motivációjára, a biztonságra és a hatékonyságra.

Megtakarítás ügyes megoldásokkal
A Tarkett sok remek megoldást fejlesztett ki azért, hogy költséget takarítson meg, és nemcsak a termék életciklusán keresztül, hanem a fektetése közben is. A lazán fektetés (loose laying) például olyan megoldást jelent, melynek segítségével könnyű fektetni, felújítani és felszedni a padlóburkolatot.

Igazán tartós padlóburkolat
A termékeink rendkívüli tartóssága kizárólag a kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhető, meghaladja az összes normát és szabványt, így garantálja a befektetés értékét.
 

A termék-életciklus elemzés és a fenntarthatóság

Minden tevékenységünk a termék-életciklus szemléletére épül, a fenntartható környezetért. Szándékaink szerint így is folytatjuk – úgy érezzük, hogy mindez szükségszerű és felelősségteljes.

Valamennyi környezetvédelmi munka alapja a termék-életciklus szemlélet. Mindig arra törekszünk, hogy minimalizáljuk a termékeink környezetvédelmi hatásait az egész élettartamukra vonatkozóan. Számos tényezőt kell figyelembe venni: alapanyagok, termék, tervezés, termelés, szállítás, fektetés, tisztítás és karbantartás és végeredményben az újrahasznosítás és a hulladékkezelés. Valamennyi fejlesztési törekvésünk és tevékenységünk ezen tényezők együttesén alapul.

A Tarkett elkötelezte magát az átfogó LCA (Life Cycle Analysis, Élet-ciklus elemzés) program mellett, amely az ISO szabványokat követi. A program célja:

  • Hasznosítani az öko-design eszközét, hogy a teljesen környezetbarát termékek felé tartsunk.
  • Ellátni az embereket információval a Tarkett termékeinek és folyamatainak környezetvédelmi hatásairól egy rendszeresen frissített dokumentumon, az egységes programozási dokumentumon (European Programming Document, EPD) keresztül. Ezzel bemutathatjuk a folyamatos és lényeges fejlesztések iránti elkötelezettségünket.
  • Megengedni, hogy az emberek bekapcsolódhassanak a fenntartható építészetbe (például a LEED GBC az USA-ban, a HQE Franciaországban vagy a BRE az Egyesült Királyságban) azért, hogy megfelelő termékeket válasszanak.

Az LCA által fontosnak tartott kritériumok:

  • Éghajlatváltozás a CO2 és más üvegházhatású gázok miatt
  • Légköri savasodás
  • Károsanyag kibocsátás a levegőbe és a vízbe
  • Erőforrások felélése
  • Beltéri levegő minősége – illékony szerves vegyületek (VOCs)
  • Hulladék – újrafelhasználás, újrahasznosítás és hulladékkezelés